Item Id:

Достъпни за проследяване са всички вътрешни и международни пощенски препоръчани пратки, колети и куриерски пратки

Изходящи международни пратки се следят до напускането на България, след което се следят на официалния сайт на пощенския оператор в страната по местоназначение.

Входящи международни пратки до пристигането им в България се следят на официалния сайт на пощенския оператор в страната изпращач, след което се следят на официалния сайт на „Български пощи” ЕАД

 

 

Въведете в празното поле проследяващия номер на пратката, който съдържа:

За международни пратки:

13 символа:  Първа буква R,С, Е или V, следва втора буква от A до Z, следват девет цифри, следват две букви с кода на държавата, от която е изпратена пратката. Например: RH054250664CN, CP004152151BG, EC610548787UA, VV015975882ES.

 

За вътрешни пратки:

Буквено-цифрова комбинация от тринадесет символа. Номерът започва с букви PS.

На проследяване подлежат и пратки Ейвън.


Международна пратка можете да проследите алтернативно и на www.track-trace.com (англ. език), като въведете проследяващия номер на пратката в полето „Post/EMS(with USPS)”..

ТУК можете да намерите списък на избраните пощенски оператори на съответната държава, на чиито сайтове също можете да проследявате Вашата пратка.

 

ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА КУРИЕРСКИ ПРАТКИ С БУЛПОСТ


На посочения линк въведете номера на куриерската си пратка в полето "Проследяване на пратка"

 

 

 

 

Забележки:

1. За пратките от Германия е валиден вътрешен идентификационен код на DHL, който се състои от 12 цифри (оцветеното в червено). Той може да бъде трансформиран в 13-символния международен код тук:  въведете в полето "Shipment tracking" 12-цифровия код на DHL и след натискане на бутона "Search" 13-символният международен код ще бъде показан в нов прозорец - "UPU code/matchcode".

 

 

 

Калкулатор за цена на писмо/колет

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията